hina

Vodostaji rijeka rastu, stanovništvo sa strepnjom čeka kišu

Vodostaji rijeka oko Karlovca i dalje rastu.

Vodostaj Kupe u 19 sati iznosio je 486 centimetara, javlja N1. Vodostaj Mrežnice je 181 cm. Korana je u Karlovcu dostigla vodostaj od 511 cm, a Dobra je na 213 centimetara.

Zbog trenutačne hidrometeorološke situacije Hrvatske vode još početkom ovog mjeseca započele su s pripremama za uspostavu privremenog sustava obrane od poplave postavljanjem tzv. box-barijera u prigradskim naseljima grada Karlovca (Logorištu, Mostanju i Maloj Švarči) koja su prošlih godina bila izložena poplavama karlovačkih rijeka.

Na području Karlovca planira se ugraditi pet do šest kilometara box-barijera koje će ostati tijekom sljedeće dvije godine kako bi se u tom razdoblju mogli graditi nasipi za trajnu zaštitu ugroženih naselja karlovačkog područja. Projekt obrane od poplava grada Karlovca u fazi je pripreme za dobivanje statusa strateškog projekta Republike Hrvatske.

Vremenska prognoza nije povoljna: Uz topljenje snijega u Gorskom kotaru, očekuje se obilna kiša.

U nedjelju se na području Karlovca očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ponedjeljak će biti djelomično oblačno, ali prema prognozi modela Aladin, ne očekuje se da će biti i padalina. Od utorka ponovno obilna kiša od koje strepe stanovnici karlovačkog područja kojima su još u sjećanju poplave koje su ovaj kraj pogodile prethodnih godina.

Komentiraj