Vođa navijača Herthe Kay Bernstein kroz izbore je postao novi predsjednik kluba

Iako bi neki hrvatski sportski novinari ovo okarakterizirali kao podizanje pojma ulice koja vodi klub na najviši level, u demokratskim sustavima zapravo se radi o normalnoj situaciji oko koje nitko neće raditi dramu: Bivši vođa navijača Herthe Kay Bernstein postao je predsjednik kluba nakon što je na izborima dobio više glasova od Franka Steffela, dosadašnjeg člana uprave kluba, predsjednika rukometnog kluba Fuchse Berlin i zastupnika CDU-a u Bundestagu. Zapravo, bio je i treći kandidat ali Marvin Brumme je dobio tek 26 glasova.

„Naša starica je na intenzivnoj njezi i sada je možemo holistički iznutra izliječiti i učiniti je zdravom“, slikovito se izrazio 41-godišnji Bernstein koji je naslijedio Wernera Gegenbauera, dosadašnjeg predsjednika koji je 14-godišnje upravljanje klubom prekinuo ostavkom dan poslije pobjede Herthe nad HSV-om u uzvratu doigravanja za ostanak/ulazak u prvu Bundesligu.

Bernstein je višegodišnji prvi čovjek Harlekinsa, podgrupe Herthinih ultrasa a osim što se profilirao kao privatni poduzetnik, vlasnik je PR agencije, u biografiji mu stoje i tri zabrane dolaska na stadion.

Komentiraj