Voda na kolniku i odroni, ne krećite na put bez zimske opreme

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Kako je najavljeno u meteorološkoj prognozi za današnji dan, u unutrašnjosti će uz pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. U zonama radova mogući su zastoji.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Državna cesta DC36: do 2. prosinca u 12:00 sati za sav promet zbog radova zatvorena je dionica državna cesta DC36 između Siska i Popovače na mostu Galdovo. Obilazak: DC37, Aleja Vlade Janjića Cape-Strossmayerova ulica u Sisku; Aleja narodnih heroja-Ulica Ante Kovačića-Ulica Otokara Keršovanija-most Crnac-Topolovac i DC232 Topolovac-Novo selo Palanječko.

U prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split; trajektna linija Lopar-Valbiska; brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak.

Teretna vozila na GP Bregana na izlaz iz zemlje čekaju više od dva sata.

Komentiraj