Vozaču iz Varaždina prijeti rekordna kazna od 97.100 kuna

Vozaču iz Varaždina, zbog niza prometnih prekršaja, prijeti rekordna kazna od 91.700 kuna. On je prvo udario pješakinju, pa pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je pronašla u alkoholiziranom stanju, bez vozačke, s isteklom prometnom, bez police osiguranja, a nije ni odjavio vozilo.

49-godišnji vozač jučer je u Varaždinu na zelenom svjetlu skrenuo desno, no nije propustio pješakinju (42), koju je udario automobilom, a potom pobjegao s mjesta nesreća, izvijestila je policija.

Naknadno su ga pronašli u mjestu Gornjem Kućanu. “Na vozilu je izvršen očevid, dok je 49-godišnjem vozaču zbog vidnog utjecaja alkohola ponuđeno ispitivanje alkoholiziranosti. On je to kategorički odbio, kao i ponuđeni liječnički pregled i uzimanje krvi i urina radi analize na alkohol”, javili su iz varaždinske policije.

Otkrili su i da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta, da je na vozilu istekao rok do kojeg mu vrijedi prometna dozvola, da nema sklopljenu policu osiguranja i da kao vlasnik vozila nije u propisanom roku odjavio vozilo.

Priveli su ga. “Protiv njega podnijeti je Optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do čak 91.700 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju do 24 mjeseca. Također, po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se ukupno 21 negativni prekršajni bod, zbog čega mu slijedi i poništenje vozačke dozvole”, kažu u policiji.

Komentiraj