Vlažni i skliski kolnici u Istri i Hrvatskom primorju

Pixabay

Kolnici su jutros mjestimice vlažni i skliski u Istri i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog požara na vozilima prekinut je promet na Jadranskoj magistrali kod Jadranova (DC8). Obilazak: Jadranovo-Hreljin-Križišće; te na državnoj cesti DC60 u mjestu Krivodol.

Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Okučani i Nova Gradiška na 155. +500 km u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi izgradnje ili obnove kolnika te košnje pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje. Tijekom dana, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) i privremene regulacije prometa, vozi se u usporeno, u koloni na ulasku u Split iz smjera Solina, Dugopolja i Kaštela.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila poziva se da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također se podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj