HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

“Vlast je takav ljepak da će ovi ostati uz Plenkovića”

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije, između ostalog, komentirala stanje u Agrokoru.

“Prošlo je već 10 mjeseci, bili smo onda protiv, sad su pravi vlasnici vjerovnici, a ovaj proces treba dovršiti. Svi u tom procesu imaju dva izbora – ili ostati bez svega, ili napraviti štetu, a da ona bude što manja. Njima problem nisu bili ni savjetnici, niti iznosi, žele samo da se proces završi”, kazala je Mrak Taritaš.

Dodala je da je Ramljak morao napraviti izvješće o svom radu. “Nismo dobili do kraja što je napravljeno na saborskom Odboru za gospodarstvo. On treba dati izvješće za svojih 10 mjeseci. Šteta će biti, ali ona treba biti što manja za vjerovnike i za proračun”, poručila je.

Mrak Taritaš je dodala da bi bilo manje sumnje da je bilo više transparentnosti. “Novi bi povjerenik trebao reći, kad bude izabran, što je zatekao. Svatko tko dođe neće mu biti jednostavno, mora doći do nekakvih odgovora i bilo bi dobro da kaže kakve su startne pozicije – što je bilo u zapisnicima, što je s dobavljačima i tko su vjerovnici. On ili ona mora biti stručnjak koji dobro barata probelmatikom, on nema vremena za uhodavanje. Čim su neki zapisnici obavijeni velom tajne i iz njih podaci kaplju u medije, očito je napravljeno niz grešaka. Vlada je donijela zakon kakav je ona htjela, tko je kontrolirao Ramljaka?”, pita se.

Upitana hoće li doći do preslagivanja vladajuće većine, kaže: “Mislim da je vlast takav ljepak da će ovi ostati uz Plenkovića”.

Komentiraj