Vlasnik teretane koji je otvorio usprkos zabrani ostaje u pritvoru

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji je u ponedjeljak ujutro otvorio usprkos zabrani, nalazi se u pritvoru gdje će morati provesti jednu noć. Klarić je kazneno prijavljen zbog “širenja i prenošenja zarazne bolesti” i prijeti mu do dvije godine zatvora.

Andrija Klarić inače već je tjednima aktivan na svojem Facebook profilu, gdje je revoltiran mjerama koje mu, kako kaže, “ne daju raditi”, pozivao na građanski neposluh.

Kaže da mu je ukinuto osnovno ustavno pravo, pravo na rad, a mogući odlazak u zatvor komentirao je riječima da će bar “imati besplatnu hranu i piće te da neće morati plaćati najam stana”.

Javni profil Andrije Klarića na Facebooku. Photo: Facebook

 

Poruke podrške na Fejsu

Na njegovom Facebook profilu, kako stvari stoje, mnogo je istomišljenika.

Negoduju zašto je live prijenos ulaska policije u teretanu uklonjen i daju podršku Andriji. Ovo su neke od poruka građana, koji daju podršku i traže broj računa kako bi uplatili koju kunu.

“Ako bude kazna, pomoći ćemo svi nadam se. Ostavi broj računa i ja ću sigurno uplatit nešto”.

“Možda bolje da se plati za odvjetnički tim, koji će srušiti ovaj nakaradni “zakon” stožera, koji je protuustavan. Ova korona kriza neće tako skoro završiti, ne zbog manjka cjepiva, već zbog novih mutacija virusa, tako može unedogled sve biti zatvoreno”.

“Svaka čast Andrija. Uz tebe je cijela Hrvatska. Čestitke na otvaranju. Tvoja hrabrost neka bude svima za primjer. Sretno”.

“Ostavi broj IBAN konta na svom profilu, ima nas dosta koji ćemo rado ti pomoći”.

“Na koji račun možemo uplatiti mali znak podrške, mi koji nismo iz Zg?”

“Priveli su čovjeka i skinuli live sa policijom. Još će mu zapečatiti teretanu, da ne može niti treninge online raditi … ko u Jugi …”.

“Andrija moja puna podrška. Molim vas iban da uplatim za podršku”.

“Puna podrška! Samo sačuvaj mir i ne dozvoli da Te isprovociraju”.

Photo: Facebook

Moguće su i dvije godine zatvora

Klarić je, podsjetimo, prije par dana najavio da će u ponedjeljak ujutro otvoriti svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci, unatoč Covid mjerama koje zabranjuju i rad teretana.

To je i učinio, čak se nekoliko ljudi pojavilo na jutarnjem vježbanju, međutim, policija i inspektori ubrzo su ih legitimirali, rastjerali i priveli Klarića.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st. 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, stoji u policijskom priopćenju.

Spomenuti Stavak 1. članka 180 Kaznenog zakona, iz policijskog priopćenja, kaže da Klariću zbog počinjenja ovog djela prijete i do dvije godine zatvora.

 

‘Što mogu izgubiti?’: Otvorio teretanu na Trešnjevci, odvela ga policija

 

Komentiraj