Vlasnik psa koji je u Zagrebu izgrizao djecu je uhićen

Vlasnik psa, koji je u petak u zagrebačkom naselju Vrapče napao dvoje djece, uhićen je. Pas je, podsjetimo, prvo napao djevojčicu pa dječaka, a potom i odrasle koji su ih išli zaštititi.

Policija je u subotu objavila priopćenje:

“Jučer, 23. rujna oko 7.50 sati u Susedgradu u Vrapčanskoj ulici, pas u vlasništvu 36-godišnjaka bez nadzora je izišao na ulicu te napao i ugrizao dva djeteta. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a ozlijede su zasad okvalificirane kao lakše.

Osumnjičeni vlasnik psa je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Pas je oduzet vlasniku zbog provođenja postupka promatranja”, objavila je policija.

Otac djece: “Tražit ću najstrožu moguću kaznu”

Otac napadnute djece Bernard Čol rekao je da će tražiti najstrožu moguću kaznu za vlasnika.

“Svi smo u šoku. Došao sam reći da apeliram na sve službe koje su odgovorne na ovakve stvari da počnu raditi svoj posao da više niti jedno dijete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posljedice koje će moja djeca nositi”, kazao je Čol za RTL.

Na pitanje tko je zakazao, Čol je odgovorio – svi. “Prvo vlasnik. Tražit ću najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde. A ostali – Dumovec. Pas je bio na tri dana na promatranju, a oni su ga pustili van”, rekao je Čol. Dodao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika te da čekaju daljnje postupanje te zaključio da će njegova djeca svaki dan morati dolaziti u bolnicu.

Komentiraj