Vlasnik Mavericksa Mark Cuban spreman kleknuti s igračima

Vlasnik NBA momčadi Mark Cuban izjavio je u četvrtak da bi sjevernoamerička košarkaška liga trebala dopustiti igračima da kleknu na jedno koljeno tijekom intorniranja američke himne, dodavši da je i on spreman to učiniti u znak prosvjeda protiv rasne nejednakosti.

“Nadam se da ćemo se znati prilagoditi”, izjavio je Cuban za ESPN. “Nadam se da ćemo odobriti igračima da naprave što im nalaže srce. Podržat ću ih”.

NBA trenutačno obvezuje igrače i trenere da stoje uspravno za vrijeme intorniranja himne. No Cuban je ocijenio da bi Liga mogla promijeniti svoje stajalište kada se nastavi sezona od 31. srpnja u Disney Worldu te omogućiti igračima da tako izraze svoj prosvjed protiv rasne nejednakosti.

“Bio bih ponosan na niih. Pridružio bih im se”, naglasio je Cuban koji je, međutim, 2017. tražio od igrača Dallasa da ne kleknu kako bi izrazili potporu bivšem igraču  NFL-a Colinu Kaepernicku.

“Mislim da smo puno od tada naučili”, kazao je.” Mislim da smo se  od tada razvili kao zemlja. To je zaista jedinstveni trenutak u kojem možemo rasti kao društvo i biti svjesni izazova kroz koje prolaze manjinske zajednice”.

Ovaj 61-godišnji milijarder smatra da klečanje za vrijeme himne ne predstavlja nikakvu uvredu za američku zastavu ili za državu, suprotno od Donalda Trumpa.

Komentiraj