VLASNIK KAFIĆA U UZDOLJU: “Viknuli su: ‘Majku vam j…m, Zvezdu gledate!’. Tada je nastao kaos'”

Vlasnik kafića u Uzdolju kod Knina, u kojem su sinoć napadnuti gosti koji su gledali utakmicu Cevene zvezde, Boris Petko, ispričao je kako je došlo do incidenta u kojem je pet osoba završilo u bolnici.

Večer je, kaže, počela mirno. U kafiću je bilo dvadesetak osoba, a oko 22 sata vrata kafića naglo su se otvorila. “Upali su maskirani, vidjele su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su ‘Majku vam j…m, Zvezdu gledate!’. Tada je nastao kaos”, kaže Petko za Dnevnik.hr.

“Sve leti, djeca skaču i vrište. Neki su bježali . Ja sam se pokušao obraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očito planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom”, ispričao je.

Petko misli kako napad nije slučajan, već se dogodio zato što je Srbin. “Što bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i bijesu ozlijedio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD-a, Francuske, Njemačke i Velike Britanije pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao”, dodao je.

22.08.2019., Uzdolje – U restoranu Petko u Uzdolju napadnuti su ljudi koji su gledali utakmicu play offa Lige prvaka izmedju Young Boysa i Crvene zvezde. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vrata kafića danas su ostala zatvorena. “Sve je u kaosu, treba to počistiti, a i supruga i ja imamo noge u zavojima. Njoj su u bolnici šivali ranu. Da ne govorim o šoku. A djeca… Oni će od ovog imati traumu cijelog života”, ljut je vlasnik kafića.

Podsjetimo, u srijedu oko 22:30 grupa maskiranih napadača upala je u kafić u Uzdolju i verbalno, a zatim i fizički napala vlasnicu i goste kafića. U napadu je ozlijeđeno pet osoba, među njima je devetogodišnje dijete. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama.

Do napada je došlo u vrijeme dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa. Među ozlijeđenima je i devetogodišnje dijete.

Iz policije su objavili kako su priveli nekoliko osoba koje dovode u vezu s napadom.

Kod Knina napali i tukli goste kafića zbog utakmice Zvezde, pet osoba u bolnici, privedeno nekoliko osoba

Komentiraj