EPA/NUNO ANDRE FERREIRA

VLASNIK AGENCIJE IZ MEĐUGORJA O PAPINIM KRITIKAMA “Zašto se Gospa djeci ne bi mogla obraćati 40 tisuća puta?”

Papa Franjo protekle je subote izrazio ozbiljne sumnje oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju kamo pristiže milijun hodočasnika godišnje.

“Ja sam osobno zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljicu odjela koja šalje poruke svakog dana”. “Ta žena nije Isusova majka”, izjavio je on.

“Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje osobno mišljenje. Jasno je, pa tko misli da bi Gospa rekla: ‘dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu’?”, naglasio je papa na povratku iz Fatime.

Nova TV razgovarala je s valsnikom putničke agencije iz Međugorja, Davorom Ljubićem, koji je rekao da je čudno da je papa izrazio svoje osobno mišljenje. “U Fatimi je Gospa zvala djecu da do kraja godine u određeno vrijeme dođu na određeno mjesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40 tisuća i nešto puta?”, upoitao je Ljubić.

Smatra da se u Međugorju neće ništa bitno promijeniti. “I do sada su bile skepse prema međugorskim ukazanjima. Skepse su bile i ostale, onaj tko vjeruje vjerovat će i dalje, tko ne vjeruje neće ni dalje”, zaključuje.

Komentiraj