VLAŠIĆ PROPUŠTA EURO! Ruptura mišića. Dalić nema pravo aktivirati igrača s pretpoziva

Autor:

Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić napustit će kamp reprezentacije i propustiti ostatak Europskog prvenstva u Njemačkoj zbog ozljede mišića


Vlašić je zadobio ozljedu na treningu te je s liječnikom dr. Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetskom rezonancijom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića, javlja HNS.

Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu ozljeda ne dopušta da tijekom Eura konkurira za utakmice.

“Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

PERIŠIĆ NA BEKA?! Radikalne promjene: Dalić namjerava potpuno ispremiješati Hrvatsku

Prema pravilima Uefe, igrač koji se ozlijedio ili razbolio prije početka Eura (14. lipnja) mogao je biti zamijenjen, no ako je otpao nakon što je odigrana prva utakmica, Savez gubi to pravo (osim ako je u pitanju vratar).

“Iznimno mi je žao što zbog ove nove ozljede neću moći pomoći ekipi tijekom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura. Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača”, naglasio je Vlašić za web stranicu HNS-a.

Hrvatska je u 1. kolu skupine B izgubila 0:3 od Španjolska, a sutra u 15 sati igra svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, protiv Albanije u Hamburgu.

VI, IZBORNICI Koje promjene želite u početnoj postavi Vatrenih protiv Albanije? Smiješe nam se Portugal ili Švicarska…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.