Vlahušić: Žao nam je zbog odlaska “Igara prijestolja” iz Dubrovnika, ako se vrate imat će potporu kao i dosada

Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je u petak žaljenje zbog činjenice da se šesta sezona HBO-ovog hit serjiala “Igre prijestolja” neće ove godine snimati u Dubrovniku.

Vlahušić je ustvrdio kako je ta kuća u dosadašnjem radu iskazala visoku profesionalnost te kako će, ukoliko se nekada odluče vratiti snimati u Dubrovniku, imati iste uvjete i potporu kao i dosada.

“U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je HBO-u zahvalan za sve ono što je napravio u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, financiranje troškova, što je u Gradu donijelo nemjerljivu izravnu i neizravnu marketinšku promociju. HBO je u produkciji slijedio profesionalnost na najvećoj svjetskoj razini, što je i rezultirao visokom razinom gledanosti u cijelom svijetu. Zbog toga vjerujem da će autori i producenti donijeti najbolju odluku za projekt i zadnje dvije sezone napraviti još boljima od prethodnih. Ako odluče opet snimati na lokacijama u Dubrovniku, imat će iste uvjete i potporu kao i dosada. Veselimo se svakoj potencijalnoj suradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom”, ističe u svojoj izjavi Vlahušić.

 

  • Inače, nakon brojnih medijskih upit i špekulacija, “The Independent” je od HBO-a dobio službenu potvrdu o tome kako se šesta sezona “zbog potreba priče i lokacije” neće snimati u Dubrovniku, a pitanje eventualnog povratka uvjetovano je dogovorom oko budućih sezona serijala.

 

Grad Dubrovnik “glumio” je Kraljev grudobran, odnosno “King’s Landing” od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španjolsku, u povijesni grad Gironu.

Šesta sezona “Igara prijestolja” na male bi ekrane trebala stići u travnju iduće godine.

Komentiraj