Grgo Jelavic/PIXSELL

VLAHUŠIĆ ‘Ovo je za mene nagrada za životno djelo’

Ustavni je sud u petak odbacio prijedlog za ocjenom ustavnosti zakona o lokalnim izborima nazvanom ‘lex Vlahušić’, za kojeg je utvrdio da zadovoljava ustavne i europske pravne standarde.

Ocjenu ustavnosti zakona o lokalnim izborima kojim se pravomoćno osuđenim osobama zabranjuje kandidiranje na lokalnim izborima zatražio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić koji se ne može kandidirati na lokalnim izborima jer je pravomoćno osuđen u “aferi Šipan”.

Oporba je zakon prozvala “lex Vlahušić”, tumačeći da ga je Most predložio samo kako bi iz izborne utrke u svibnju izbacio dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića, a u siječnju je Ustavnom sudu upućen zahtjev za ocjenu ustavnosti usvojenih izmjena.

Vlahušić je u petak za N1 izjavio kako je odluka Ustavnog suda očekivana. “Ja sam sretan i zadovoljan, zahvaljujem se Saboru, ovo je za mene nagrada za životno djelo. Gubitnici, HDZ i Most, nisu mogli učiniti ništa godinama”, rekao je.

Kazao je i da je on osuđen u politički montiranom procesu, gdje su njegovi protivnici međusobno razmjenjivali novac, a onda to svalili na njega te da je to dio borbe za novac od dubrovačkih zidina.

Komentiraj