Grgo Jelavic/PIXSELL

VLAHUŠIĆ: ‘Kad HDZ i Most ne mogu podnijeti da nemaju gradonačelnika, onda ruše proračun’

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić komentirao je rušenje gradskog proračuna i činjenicu da mora odstupiti s gradonačelničke pozicije.

Za N1 televiziju je objasnio zašto je HDZ rušio gradski proračun. ‘To je kombinacija zakona koji je HDZ i Most izglasao, da se samo meni zabranjuje kandidiranje u petom mjesecu, strah ih je da Ustavni sud ne bi promijenio tu odluku i proglasio zakon neustavnim, pa su srušili proračun’, kazao je Vlahušić.

Naglasio je i da većinu u Gradskom vijeću nikad nije imao. ‘Ja imam većinu građana, ali nisam imao većinu u Gradskom vijeću.’

‘Imamo tzv. više stranaka, nema većine od 2013. godine. HDZ je bio predsjednik Gradskoga vijeća, oporba je, dakle, držala to, a gradonačelnik ima izvršne ovlasti. Kad HDZ i Most ne mogu podnijeti da nemaju gradonačelnika, onda ruše proračun’, kazao je Vlahušić za N1.

Dodao je i kako će zbog svega uputiti i žalbu Ustavnom sudu. ‘Poštovat ću odluku Ustavnoga suda, kakva god bude. Ako bude negativna, netko će drugi biti HNS-ov kandidat za Dubrovnik, a ako bude pozitivna, ja ću se kandidirati i dobit ću izbore’, zaključuje Vlahušić.

Komentiraj