Jurica Galoic/PIXSELL

Vlahović napustio Bandića: “Bio sam mlad i neiskusan”

Ivan Vlahović, šef stranke Milana Bandića u Požegi, napustio je Stranku rada i solidarnosti i vratio se u SDP, piše Večernji. Riječ je o političaru koji je 2016. godine izbačen iz SDP-a, nakon čega se odlučio priključiti Bandiću.

Vlahović kaže da iz SDP-a nije izišao svojevoljno, nego da ga je iz stranke izbacio tadašnji šef požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko. Vlahović je sada ponovno član SDP-a, možda i budući šef požeškog SDP-a, dok je Zdravko Ronko, bivši šef požeško-slavonskog SDP-a, danas član Kluba Milana Bandića u Saboru.

“Kada su me izbacili, odlučio sam da neću biti politički neaktivan. Kako su me u tom periodu kontaktirali iz stranke Milana Bandića, ja sam naivno mislio da se tu može ispravno raditi. No prevario sam se. Nakon što je na čelo SDP-a došao Bernardić, razmišljao sam o tome da se ponovno vratim u SDP, međutim, tada je još uvijek u Požegi u SDP-u glavni bio Ronko, a bez pozitivnog odgovora Gradskog odbora povratak nije uopće moguć”, rekao je Vlahović za Večernji.

Dodao je kako je bio ‘mlad i neiskusan’ kada je odlučio pomoći Milanu Bandiću. “Ovome što Bandić radi glasači nisu dali potporu, a ono što je napravio Ronko kada je prešao u njegov Klub nema veze s moralom”, kaže Vlahović.

Komentiraj