Četiri bolnice u sirijskoj pokrajini Alepu pogođene su u vladinim zračnim udarima tijekom noći i sada su van funkcije, priopćio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištemu Britaniji, a Udruga neovisnih liječnika (IDA) navodi da je u tim napadima poginulo jedno novorođenče.

Od te četiri bolnice, tri su u gradu Alepu koji je jednim dijelom pod kontrolom vlade a drugim pobunjenika, dok je jedna na zapadu istoimene pokrajine, navodi Opservatorij.

U jednoj bolnici u pobunjeničkom dijelu grada poginulo je novorođenče, navodi IDA.

“Liječnici nisu mogli ništa drugo nego vikati svojim kolegama da zaštite bebe”, kaže IDA u priopćenju objavljenom u nedjelju.

Također navodi da su četiri pogođene bolnice, dječja i još tri, van funkcije “nakon niza zračnih udara… koje su proveli sirijski i ruski borbeni zrakoplovi”.

Brojne su bolnice pogođene i oštećene tijekom petogodišnjeg rata. U travnju su poginuli deseci ljudi u zračnim udarima na bolnicu u dijelu Alepa pod kontrolom pobunjenika, a pobunjeničke su rakete nekoliko dana poslije pogodile bolnicu u vladinoj četvrti.

Komentiraj