Vladin Znanstveni savjet nije se sastao mjesec dana

Epidemiolog Branko Kolarić u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije otkrio da se Vladin Znanstveni savjet nije sastao mjesec dana.

“Sastanak Savjeta smo trebali imati kada je bio potres, no on se nije održao. Sastanak savjeta od tada do danas nismo imali”, rekao je Kolarić, inače član Znanstvenog savjeta.

Vlada će na sjednici u četvrtak otkriti koje će se mjere ublažiti, zbog bolje epidemiološke situacije. Velikih popuštanja najvjerojatnije neće biti. Na stolu je, nagađaju mediji, pitanje hoće li se kafićima dopustiti izdavanje kave za van. Neka popuštanja očekuju se i u fitness centrima i rekreativnom sportu.

Kolarić, pak, smatra da će popuštanje prvo ići u školama, pa sportskim aktivnostima te ugostiteljskim aktivnostima. “I dalje trebamo paziti, imamo visok broj zaraženih dnevno. Imamo opasnost od novih sojeva koji se brzo šire među djecom”, rekao je Kolarić. Zasad, kazao je, izvjesno je da će se popustiti mjere u domovima za starije. “Za druge još ne znam što će biti odlučeno, možda i neće biti popuštanja mjera”, kazao je Kolarić.

Branko Kolarić o popuštanju mjera za dio korisnika domova za starije: “Drago mi je što će se oni moći vratiti normalnijem životu”

Komentiraj