Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

VLADIMIR ŠEKS: ‘U nacionalnom interesu bilo bi da Tomislav Karamarko odstupi’

Ključno pitanje koje se odnosi na trenutnu političku krizu u Hrvatskoj je hoće li predsjednik Sabora Željko Reiner staviti na glasovanje opoziv premijera Tihomira Oreškovića koji je najavio Tomislav Karamarko prije glasovanja o povjerenju njemu kao potpredsjedniku Vlade. Sve su oči uprte u HDZ, u kojem postoje dvije struje.

Malo tko vjeruje da će Tomislav Karamarko preslagivanjem Vlade sakupiti 76 saborskih ruku. Milijan Brkić u stranku je stigao netom nakon što je iz nje izišao Karamarko.

Vladimir Šeks, HDZ-ov doajen, izjavio je za HRT kako bi bilo u najvećem nacionalnom interesu da Tomislav Karamarko odstupi. “Držim da bi bilo u najvećem nacionalnom interesu da Karamarko odstupi”, kazao je Šeks HRT-ovoj novinarki koja je izjavu objavila na Twitteru.

Ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović rekao je da će javnost biti obaviještena kada se donese odluka u vezi s tim hoće li HDZ u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću.

‘Sada smo u razdoblju intenzivnih konzultacija i rasprava što je najbolje za hrvatsku državu, za demokraciju, stabilnost i politički život. I kada se donesu te odluke, javnost će o tome biti izviještena’, izjavio je Hasanbegović novinarima nakon otvaranja izložbe “Povijesna uloga Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti” u Hrvatskom državnom arhivu. (Hina)

Komentiraj