Ruski predsjednik Vladimir Putin je u Kremlju uručio rusku putovnicu američkom glumcu Stevenu Seagalu i rekao da se nada da je to znak normalizacije odnosa između Moskve i Washingtona.

Putin je čestitao i rukovao se s bivšom hollywoodskom zvijezdom, koji je početkom studenoga dobio rusko državljanstvo.

Prema priopćenju Kremlja dvojica muškaraca su dosta dugo razgovarali o želji Stevena Seagala da dobije rusko državljanstvo i da su se složili da se radi o potpuno depolitiziranom činu.

Vladimir Putin je rekao da se nada da će dodavanje Stevena Seagala na popis zapadnih slavnih osoba koje su nedavno dobile rusko državljanstvo biti doživljeno kao znak postupne normalizacije odnosa između dviju zemalja.

Steven Seagal je zahvalio ruskom predsjedniku na toj “velikoj časti”.

Stručnjak za aikido, Seagal se posljednjih godina više puta sastao s ljubiteljem juda Vladimirom Putinon. On redovno dolazi u Moskvu i 2014. godine je branio rusko pripojenje Krima.

Seagal je već u siječnju dobio srbijansko državljanstvo. Rusko državljanstvo je prije njega u siječnju 2013. dobio francuski glumac Gerard Depardieu.

Bivši svjetski prvak u boksu Roy Jones Jr. i prvak mješovitih borilačkih vještina (MMA) Jeff Monson, obojica Amerikanci, također su dobili rusko državljanstvo.

Komentiraj