VLADIMIR PUTIN “NATO stiže na naše granice, mi nikamo ne idemo”

facebook.com

[quote_box_center]

  • “Ne treba pretjerivati. Sve ćemo izbliza analizirati, ali za sada ne vidim ništa posebno alarmantno”, rekao je ruski predsjednik i zaključio kako se uglavnom radi o političkim signalima Rusiji i njenim saveznicima

[/quote_box_center]

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako će Rusija biti prinuđena usmjeriti svoje oružane snage prema bilo kojoj zemlji koja bi joj mogla zaprijetiti te da je zabrinut zbog sustava proturaketne obrane u blizini njezinih granica.

“Ako netko prijeti nekim našim teritorijima, moramo uperiti naše oružane snage prema teritorijima s kojih stiže prijetnja”, rekao je Putin u Moskvi.

“Čim se pojavi prijetnja u susjednoj državi, Rusija mora sukladno tome reagirati i pokrenuti svoju obranu kako bi neutralizirala prijetnju”, rekao je ruski predsjednik.

Podsjetimo kako je Putin najavio jačanje ruskih nuklearnih snaga u odgovoru na američki plan raspoređivanja teškog naoružanja u istočnoj Europi, čime je razbjesnio NATO koji ruski potez smatra opasnom odlukom.

“Mi nikamo ne idemo”

“NATO stiže na naše granice, mi nikamo ne idemo”, rekao je Putin i dodao kako treba relativizirati aktivnosti NATO-a.

“Ne treba pretjerivati. Sve ćemo izbliza analizirati, ali za sada ne vidim ništa posebno alarmantno”, nastavio je i zaključio da se uglavnom radi o političkim signalima Rusiji i njenim saveznicima.

Ruski predsjednik, koji je u sporu sa Zapadom oko krize u Ukrajini i sankcija Rusiji koje su zbog toga uslijedila, također je rekao kako želi da Ukrajina otplati tri milijarde dolara zajma koji je dobila za vrijeme predsjendika Viktora Janukoviča po dogovorenoj dinamici.

Putin je kazao kako drži da je mirovni sporazum iz Minska o Ukrajini uravnotežen i pošten te da ga Rusija ne bi ni potpisala da se nije slagala s njegovim sadržajem.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA