Vladimir Putin ima 68 godina, djed mu je bio osobni Lenjinov kuhar

Ruski predsjednik slovi za jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu, zbog toga mnoge zanima i njegov privatni život, odnosno njegovo porijeklo.

Njegov otac Vladimir Spiridonovič Putin bio je sudionik Velikog domovinskog rata i služio je u mornarici. Nakon završetka rata radio je u tvornici kao mehaničar. Prema riječima čelnika ruske države, Vladimir Spiridonovič je radio u proizvodnji i iznad dobi od 70 godina. Majka Marija Ivanovna Šelomova radila je u tvornici, vrtiću, bila je čak i noćni čuvar i kućepaziteljica. Roditelji su mu preživjeli opsadu Lenjingrada u kojoj je poginulo preko milijun civila i vojnika, a skoro 2,5 milijuna ih je ranjeno ili teško oboljelo.

Djed čelnika ruske države Spiridon Putin bio je osobni kuhar vođe Vladimira Lenjina. Prema riječima predsjednika, njegov djed je prije 1917. radio u jednom od Petrogradskih restorana. Zatim se preselio u predgrađe Moskve, gdje je počeo raditi kao kuhar za vođe svjetskog proletarijata. Štoviše, vjeruje se da je kuhao za cijelu obitelj Lenjina – Nadeždu Krupskaju, Mariju Iljiničnu i brata Dmitrija Uljanov. Postoje informacije da je Spiridon Putin pripremao hranu i za Josifa Visarionoviča Staljina.

 

Komentiraj