Vlada Velike Britanije će s oko milijun eura pomoći festivalu Glastonbury

Festival Glastonbury u Velikoj Britaniji dobit će 900.000 funti odnosno oko milijun eura od britanske Vlade nakon što je festival zbog koronavirusa odgođen 2020. i 2021. godine.

Osim spomenutih milijun eura festivalu Glastonbury Vlada Velike Britanije u sklopu kulturnog oporavka izdvojila je financijsku pomoć za više od 2.700 organizacija u iznosu od 400 milijuna funti u obliku bespovratnih sredstava i zajmova za pomoć zbog utjecaja pandemije koronavirusa. Ministar za kulturu Velike Britanije Oliver Dowden potvrdio je: “Festival Glastonbury dobit će 900.000 funti pomoći da se festival održi 2021. godine kroz dva manja događaja ove godine, kao i da festival prenesu do 2022. godine.”

U izjavi povodom ove vijesti, organizatori festivala u Glastenburyu Michael i Emily Eavis rekli su: “Izuzetno smo zahvalni što smo dobili značajnu nagradu iz Fonda za oporavak kulture. Nakon gubitka milijuna zbog otkazivanja naša posljednja dva festivala, ova će bespovratna pomoć uvelike pomoći u osiguravanju naše budućnosti.”

Vijest dolazi nekoliko dana nakon što je Glastonbury za 22. svibnja potvrdio poseban live stream događaj ‘Live at Worthy Farm’ na kojem će na scenu izaći Coldplay, Haim i Damon Albarn. O tome što će obožavatelji dobiti za kartu od 20 funti, Emily je dodala: “Vodit ćemo vas na putovanje kroz sva ona mjesta koja poznajete s Worthy Farm – šumu, željezničku prugu, kameni krug, piramidu , i to će se ugraditi u ovo epsko putovanje oko ovog mjesta.”

Obraćajući se povodom novih financijskih potpora, Dowden je još dodao: “Naš rekordni Fond za oporavak kulture već je pomogao tisućama organizacija za kulturu i baštinu širom zemlje da prežive najveću krizu s kojom su se ikad suočili. Sada ćemo ostati uz njih dok se pripremaju za dobrodošlicu gostiju  – pomažući našem planu da se ponovno otvore i napreduju u boljim vremenima koja slijede.”

 

 

Komentiraj