Hrvatska Vlada će o smjernicama za izradu proračuna za 2017. godinu raspravljati na sjednici Vlade koja će biti održana u ponedjeljak, a s te će sjednice Banski dvori na drugu stranu trga, u Hrvatski sabor, u drugo čitanje uputiti i paket poreznih zakona.

Najavio je to u četvrtak, na početku sjednica Vlade, premijer Andrej Plenković kazavši kako se upućivanjem paketa poreznih zakona u drugo čitanje prati vremenska dinamika rada Hrvatskog sabora “s ciljem da reforme budu usvojene na vrijeme, a paket stupi na snagu 1. siječnja iduće godine”.

Plenković se osvrnuo i na jučerašnje ‘aktualno prijepodne’ u Saboru i ocijenio da je Vlada kojoj je načelu jasno izložila svoje stavove saborskim zastupnicima.

“Ocjenjujem da je to bilo sadržajno i da smo pokazali da smo u ovom u kratkom razdoblju, u ovih pet tjedana koliko smo preuzeli odgovornost, upoznati sa svim ključnim dosjeima, svim politikama i da smo našim kolegama u Saboru jasno izložili stajališta i politike Vlade o svim ključnim pitanjima”, rekao je premijer.

Jedna od tema na koju se osvrnuo bila je i njegov nedavni posjet Ukrajini, zajedno s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, i rekao kako je to bio odličan posjet na kojem su potpisana tri sporazuma.

Kazao je kako je Hrvatska tom prilikom Ukrajini ponudila savjetodavno, s jednom čvrstom i jasnom porukom mira, iskustva u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Komentiraj