HINA/ Slavko VUKADIN

VLADA Tolušić najavio mjeru za potporu za opožarena poljoprivredna područja od 20 milijuna eura

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u četvrtak je na sjednici Vlade rekao kako će se šteta nastala požarima u Splitu i okolici isfinancirati mjerom, za koju će natječaj izaći kroz desetak dana. “Mjera iznosi 20 milijuna eura, a ako to ne bude dovoljno može se povećati do 50 milijuna”, rekao je Tolušić.

Naglasio je kako se radi o mjeri na poljoprivrednim površinama, za čiju se dostupnost mora proglasiti elementarna nepogoda. Tolušić je rekao da će se elementarna nepogoda proglasiti još danas, a na kraju sjednice premijer je rekao kako je obaviješten da je ona i proglašena.

Državni tajnik Tomislav Ivić, koji je na sjednicu došao umjesto Damira Krstičevića, rekao je kako je dio snaga prebačen u splitsku vojarnu u noći s ponedjeljka na utorak, na inicijativu ministra obrane i načelnika glavnog stožera.

Te noći je, kaže, bilo razmješteno 390 pripadnika oružanih snaga. Jučer ih je bilo 596, uz dva kanadera, 3 airtraktora i pet protupožarnih aviona.

Ministar rada Marko Pavić rekao je kako će se nelogičnosti po pitanju regresa kod vatrogasaca i decentralizaciji rješavati kroz izmjene Zakona o vatrigastvu.

Komentiraj