Vlada, Sabor i HDZ očitovali se oko puta u Finsku

Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon više od mjesec dana Vlada, Hrvatski sabor i HDZ su poslali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa očitovanje zbog prozivki oko stranačkog puta u Helsinki, doznaje u subotu Dnevnik Nove TV.

U objašnjenju stoji kako je HDZ platio smještaj i dnevnice, ali i avionske karte za više od 20 HDZ-ovih delegata koji su stigli komercijalnim letom. Sve su platili oko 85 tisuča kuna.

Povjerenstvo, koje je prošli tjedan poslalo požurnicu zbog probijenog roka, nakon Nove godine proučit će poslanu dokumentaciju. Vlada u ovom slučaju ne vidi sukob interesa jer premijer može odobriti tko će s njim letjeti u službenom zrakoplovu.

“Taj predmet ima svoju izvjestiteljicu koja sve te podatke analizira onda imamo radni sastanak na kojem izvjestitelj izlaže taj predmet i vidimo da li nam još nešto treba što smo utvrdili iz tih činjenica koje smo dobili. Onda idemo ili na sjednicu ili tražimo još dodatnu dokumentaciju”, objasnila je za Novu TV predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukovba interesa Nataša Novaković.

Komentiraj