Zarko Basic/PIXSELL

VLADA Razrješuje vodstvo AZOP-a, ukidaju se povlašteni krediti zaposlenicima HBOR-a

[quote_box_center]

  • Vlada je u Hrvatski sabor uputila Prijedlog odluke o razrješenju ravnatelja i zamjenice AZOP-a
  • Gordan Maras će već danas zatražiti da se poništi odluka o mogućnosti davanja HBOR-ovih kredita zaposlenicima

[/quote_box_center]

Vlada je u Hrvatski sabor uputila Prijedlog odluke o razrješenju ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP-a), Ante Rajkovače te zamjenice ravnatelja Dubravke Dolenc, priopćeno je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Razrješenje stiže nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog riješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka uklonilo imovinske kartice dužnosnika sa svoje internetske stranice. Istaknimo kako je jutros na Hrvatskom radiju gostovala Dubravka Dolenc i izjavila kako su i oni u AZOP-u iznenađeni odlukom o uklanjanju imovinskih kartica. Naglašava kako je AZOP zatražio samo ispravak nekih podataka.

Ukidaju se krediti zaposlenicima

Ministar poduzetništva i obrta te član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Gordan Maras, izjavio je nakon današnje sjednice Vlade kako će već zatražiti da HBOR poništi odluku o mogućnosti davanja HBOR-ovih kredita zaposlenicima te banke.

Istaknimo kako je još 1999. godine donesena je odluka kako zaposlenici HBOR-a mogu dobiti stambeni kredit, na temelju čega je odobreno 166 kredita vrijednih 71 milijun kuna.

Komentiraj

Source:Morana Zajec