VLADA PUPOVCU: “Nedopustiva je usporedba Hrvatske i NDH”

Vlada je oštro reagirala na izjave predsjednika SDSS-a i koalicijskog partnera Milorada Pupovca, koji je kazao da ne bi volio da zbog mržnje prema Srbima Hrvatska doživi isto iskustvo kao NDH.

Nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Milorad Pupovac rekao je da nije riječ o izoliranom incidentu i slučajnom događanju, a govorio je i o revitalizaciji ustaštva.

Iz Banskih dvora su poručili kako su i Vlada i premijer osudili kukavičke napade na pripadnike srpske manjine koji su se nedavno dogodili, a naglasili su i kako se radi o nedjelima koji su nedopustivi u današnjoj Hrvatskoj te da je Hrvatska dom svih svojih građana i da se u njoj svi moraju osjećati sigurno i zaštićeno.

Ponovnili su kako se radi o izoliranim slučajevima koji su djelo pojedinaca, a ne odraz društvene klime u Hrvatskoj, kao što je prije nekoliko dana izjavio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Upravo iz tog razloga Vlada krajnje neprimjerenom i nedopustivom smatra usporedbu suvremene Hrvatske s NDH te tezu o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u susjedstvu”, kazali su iz Vlade za Dnevnik.hr.

Komentiraj