Vlada pozvala bošnjačke udruge da predlože kandidata u Savjet za nacionalne manjine

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska Vlada pozvala je udruge bošnjačke nacionalne manjine i druge organizacije, vjerske zajednice, pravne osobe i građane pripadnike te manjine da predlože svog kandidata za člana Savjeta za nacionalne manjine iz reda istaknutih kulturnih, znanstvenih, stručnih i vjerskih djelatnika, pripadnika bošnjačke manjine.

Za člana Savjeta treba predlagati osobu koja je svojom tolerancijom i suživotom, afirmirajući vlastitu kulturu, jezik i tradiciju, doprinijela unaprjeđenju razumijevanja, snošljivosti i dijaloga među državljanima Hrvatske te promicanju etničke, kulturne i vjerske raznolikosti Hrvatske, stoji u pozivu objavljenom u Narodnim novinama.

Kandidature treba poslati do 24. ožujka Vladi, odnosno Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Svaku kandidaturu mora pratiti životopis kandidata i njegova izjava da ju prihvaća, obrazloženje zašto se kandidat predlaže i tko ga predlaže.

Savjet za nacionalne manjine osniva se radi sudjelovanja nacionalnih manjina u javnom životu Republike Hrvatske, a osobito radi razmatranja i predlaganja uređivanja i rješavanja pitanja u vezi s ostvarivanjem i zaštitom prava i sloboda nacionalnih manjina.

Komentiraj