Patrik Macek/PIXSELL

Vlada pozdravila presudu Karadžiću: “Ovo je minimun na na koji su žrtve i njihove obitelji predugo čekale”

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

Hrvatska je Vlada pozdravila današnju presudu Haaškog tribunala. “Vlada Republike Hrvatske pozdravlja današnju presudu Haškog tribunala, kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida i drugih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima i Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Svjesni smo da ne postoji kazna koja bi mogla vratiti u život nevine žrtve, ali osuda jednog od glavnih aktera agresivne velikosrpske politike u Bosni i Hercegovini, koja je rezultirala genocidom i stravičnim zločinima, predstavlja minimum na koji su žrtve i njihove obitelji nažalost predugo čekale.

Vlada Republike Hrvatske smatra da je kažnjavanje odgovornih za ratne zločine bitan preduvjet za politiku pomirenja i stabilizaciju odnosa u Bosni i Hercegovini”, stoji u reakciji Vlade na presudu.

Komentiraj