FaH/ Dario GRZELJ/

Vlada potvrdila interes CCI-a za strateško partnerstvo s Inom

Vlada je u subotu za N1 komentirala medijske napise da je američka kompanija Castleton Commodities International (CCI) uputila u ožujku službeno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu izražava spremnost da bude novi strateški partner INA-e.

Vlada je za N1 potvrdila da je 12. ožujka primila pismo, koje je Zichichi, kao supredsjednik kompanije CCI, poslao te u njemu iskazao interes za strateško partnerstvo s kompanijom INA-Industrija nafte d.d. i Vladom. Iskazao je i interes za pomoć Vladi u procesu otkupa udjela koji mađarska naftna kompanija MOL drži u INA-i.

“Podsjećamo da je još 19. siječnja 2017. Vlada osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, koji ima zadaću davanja smjernica, poduzimanja mjera i aktivnosti te predlaganja Vladi odluka koje se odnose na pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u INA-i te moguće naknadne prodaje kupljenih dionica strateškom partneru.
U tom je smislu također, temeljem provedenog postupka, Vlada na svojoj sjednici održanoj 10. travnja 2018. odabrala za svojeg investicijskog savjetnika u toj transakciji konzorcij koji čine Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb. Zadatak je investicijskog savjetnika poduzimanje svih aktivnosti i pružanje svih usluga potrebnih kako bi se Vladi pomoglo u pripremi, raspravi i pregovorima o transakciji kupnje dionica, kao i u mogućoj naknadnoj prodaji tih dionica strateškom partneru. Opseg posla uključuje i zadatak savjetnika da razmotri vrste transakcija koje su na raspolaganju Vladi kao klijentu, kao i da razmotri i predloži na odobrenje Vladi najprimjereniju strukturu i vremenski tijek transakcije”, navodi se u odgovoru Vlade.

Na kraju s poručili kako će se u okviru tog procesa, u obzir uzeti i interes kompanije CCI.

Komentiraj