VLADA: Plenković i Dodik o “prometnom povezivanju i povratku Hrvata”

Prometno povezivanje i važnost povratka prognanih Hrvata bili su glavne teme razgovora predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ako je suditi po priopćenju hrvatske Vlade.

“Glavna tema razgovora bila je daljnji razvoj prometnog povezivanja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na izgradnju novog cestovnog mosta kod Gradiške i pristupnih prometnica. Taj most zajednička je investicija Hrvatske i BiH kojom će se bitno povećati volumen i protočnost prometa osoba i roba, na korist obje države, stoji u priopćenju.

“Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je važnost povratka prognanih Hrvata, kao i zaštite njihove imovine. Na sastanku je potvrđeno da će trasa autoceste Banja Luka – Prijedor ići alternativnim pravcem čime će se zaštititi imovina Hrvata na tom području i izbjeći rušenje njihovih kuća”, navodi se i dodaje kako se “tijekom radnog sastanka razgovaralo i o snažnijoj gospodarskoj suradnji, ulaganjima, potpori Hrvatske europskom putu BiH te situaciji na jugoistoku Europe, kao i o problemu nezakonitih migracija”.

Komentiraj