Davor Puklavec/PIXSELL

Vlada odgovara na interpelaciju SDP-a o avionima

Vlada će u četvrtak održati sjednicu, na čijem će se dnevnom redu naći prijedlog izvješća Vlade u vezi s interpelacijom o radu Vlade u postupku nabave višenamjenskih borbenih aviona koju je podnijelo 16 zastupnika SDP-a.

“Vjerujem da ćemo u dogovoru s predsjednikom Hrvatskog sabora dogovoriti termin i da se ta tema raspravi u najskorije vrijeme”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu i dodao da stoji iza ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati i o Prijedlogu odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, Gradsko vijeće Grada Iloka, Gradsko vijeće Grada Ogulina i Općinsko vijeće Općine Davor.

Pred Vladom je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2020. i 2021. godini, za prihvaćanje Pisma ponude i prihvaćanja HR-B-UBM za nabavu sustava bacača granata i taktičkih radio uređaja; više prijedloga odluka u vezi s imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, među ostalim o izboru ponuditelja i prodaji Češke vile u Visu.

Komentiraj