Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada najoštrije osudila incident u noćnom klubu u Trnju

Vlada Republike Hrvatske najoštrije je osudila incident u zagrebačkome noćnom klubu u Trnju, istaknula je da će se odlučno suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, te očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

“Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana”, stoji u vladinu priopćenju u povodu napada na zagrebački klub “Super Super” u koji je, za sada nepoznati počinitelj, ubacio suzavac u vrijeme kada se u klubu održavao party i tematska večer pripadnika LGBT zajednice.

Istaknuto je da Ministarstvo unutarnjih poslova provodi izvide i poduzima ostale, zakonom propisane radnje, nakon kojih će javnost izvijestiti o motivima i načinu na koji je napad počinjen.

Vlada očekuje i da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je na svojim mrežnim stranicama da je u noćnom klubu na Trnju nepoznati počinitelj je u nedjelju u 3,35 sati ujutro aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari. Tijekom izlaska iz kluba dvije osobe su lakše ozlijeđene, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Komentiraj