Vlada na sjednici otpisuje režijske troškove na potresom pogođenom području

Na sjednici Vlade u ponedjeljak usvojit će se zaključak koji se odnosi na otpis režijskih troškova vezanih za energiju na potresom pogođenom području, izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić, prenosi N1.

Premijer Andrej Plenković u petak je u Banskim dvorima primio ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i predsjednika uprave HEP-a Franu Barbarića, a raspravljalo se o otpisu troškova za grijanje na potresom pogođenom području.

HEP je, podsjetimo, još prije dva tjedna u priopćenju objavio mjeru pomoći stradalom stanovništvu istaknuvši kako obustavljaju ovrhe i iskapčanja električne energije na području Sisačko-moslavačke županije za prva tri mjeseca 2021. U priopćenju su istaknuli i kako pripremaju model podmirenja računa za kućanstva čija je imovina teško stradala u potresu.

“Predsjednik Vlade o tome je izvijestio i sisačko-moslavačkog župana Žinića koji se zalagao za donošenje takve odluke kojom se želi pomoći našim sugrađanima koji su najpogođeniji nakon razornog potresa”, dodao je glasnogovornik Vlade.

Ministar Tomislav Ćorić u petak se putem Twittera oglasio i obavijestio građane da ne brinu za račune jer će pronaći rješenje.

 

Komentiraj