Vlada na Facebooku objavila detalje ponude prosvjetarima, reakcije: “Hajd’mo ponoviti Ko-e-fi-ci-jent!”

Vlada je na svom službenom profilu na društvenoj mreži Facebook objavila detalje svoje ponude sindikatima u štrajku.

“Sastavni dio naše ponude je promjena postojeće Uredbe o složenosti poslova te cjelovita izmjena koeficijenata kako bi se ispravile nepravde i nelogičnosti koje sada postoje.

U međuvremenu, nudimo rast plaća u obrazovanju za 10,4% u četiri faze:

+3% za prosinac 2019. posebnim dodatkom
+2% za siječanj 2020. povećanjem osnovice
+3% za lipanj 2020. (2% povećanjem osnovice te 1% posebnim dodatkom)
+2% za listopad 2020. povećanjem osnovice

S ovom ponudom plaće će učiteljima i profesorima između 2017. i 2020. rasti ukupno za 23,1%.

Osim toga, dogovoreno je da će, ne bude li do 31. prosinca 2020. izmijenjena Uredba o koeficijentima složenosti poslova, zaposleni u sustavu obrazovanja dobiti dodatnih 1% dodatka na plaću.

Ovom cjelovitom ponudom idemo u rješavanje srži problema, dakle koeficijenata, a istovremeno dižemo plaće zaposlenima u obrazovanju i prije samih izmjena”, naveli su.

Objava je izazvala brojne reakcije građana. “‘Dosta je narodu vaših mrvica”, “Hajd’mo ponoviti Ko-e-fi-ci-jent!”, “E pa nećeš, razbojniče”, “Uzmite si 10,4%, a nama dajte 6,11%. Po vašoj računici, vi opet dobivate. Dogovoreno?”, Poštovani premijer spominje da je važan ” sadržaj”, a ne ” forma”. Opetovano ne shvaća da su upravo koeficijenti sadržaj, a dodaci da su forma”, samo su neki od komentara.

Sastavni dio naše ponude je promjena postojeće Uredbe o složenosti poslova te cjelovita izmjena koeficijenata kako bi se…

Posted by Vlada Republike Hrvatske on Wednesday, November 27, 2019

Komentiraj