Vlada: ‘Milas nije ni trebao ići na Dunav položiti vijenac’

Delegacija SNV-a u utorak je odala počast žrtvama rata u Vukovaru.

SNV je u ponedjeljak najavio kako će u delegaciji biti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Veran Matić, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije, Zvonko Milas, državni tajnik, Radojka Mrkšić, članica udruženja “Protiv zaborava”, sekretar Veljk Maksia, te Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.

Najava da će u delegaciji biti izazvala je žestoke reakcije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i njegove zamjenice Ivane Mujkić. Milas nije bio na polaganju vijenca, a iz Vlade kažu da to nije ni bilo predviđeno.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, javio je Milić.

Komentiraj