Vlada i sindikat novinara osudili napad na ekipu N1 i Alemku Markotić

Vlada i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) osudili su jučerašnji napad na televizijsku ekipu N1 i ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemku Markotić.

Pijani prolaznik ispsovao ekipu N1 i Alemku Markotić

“Osuđujemo divljački verbalni napad na kolegicu Mateu Dominiković, snimatelja N1 Hrvatska i profesoricu Markotić. Javnost ima pravo izraziti mišljenje i kritizirati, ali ovo nije to, ovo je iživljavanje i ometanje novinarke koja radi svoj posao. Ne možemo pristati da postane normalno ovako napadati i vrijeđati ljude zbog njihovog posla, stava ili mišljenja”, objavio je Sindikat novinara Hrvatske, a prenio N1.

Ranije je napad osudio glasnogovornik Vlade RH Marko Milić. “Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1 Televizije, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTL Danas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela. Radi se o izljevima isključivosti i mržnje, s namjerom ugrožavanja drugih, što je suprotno kulturi tolerancije koju trebamo graditi u civiliziranom društvu”, navodi se u objavi na Twitteru glasnogovornika Vlade RH Marka Milića.

Komentiraj