Vlada će već na sljedećoj sjednici Nadzornom odboru Janafa predložiti razrješenje Kovačevića

 

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević otkazom će platiti aferu u toj javnoj tvrtki. Vlada će, doznaje Nova TV, na sljedećoj sjednici predložiti razrješenje Nadzornom odboru Janafa.

“Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave”, rekao je izvor iz Vlade za Novu TV.

Janaf bi sljedećih 6 mjeseci mogao voditi vršitelj dužnosti predsjednika Uprave. Druga je opcija novi natječaj koji bi se raspisao odmah.

Kovačeviću, koji je u istražnom zatvoru u Remetincu, sinoć su se pridružili gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

Iako je Grgić svoju ostavku putem odvjetnika jučer potvrdio, pitanje je dana kada će biti dostavljena i gradu koji zasad vode zamjenici. Oni će u ponedjeljak održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju.

S druge strane, Barišić ne pomišlja na ostavku, niti ju u stranci očekuju. “Ovlaštenje za zamjenu gradonačelnika u njegovoj odsutnosti ima zamjenik Kolarec i mogu u svakom slučaju potvrditi da će građani normalno moći ostvariti sve svoje usluge, a da će se započeti projekti za razvoj grada nastaviti”, rekla je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Komentiraj