Vlada će sutra objaviti dokument s datumima popuštanja mjera

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u srijedu je, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao da će Vlada sutra objaviti dokument s datumima popuštanja mjera.

“Skupa s Vladom RH ćemo napraviti plan mjera koji će najviše gospodarski doprinijeti oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju koronavirusne infekcije. Vlada RH će sutra izaći s dokumentom na sjednici u kojem će ta faznost mjera i svi detalji s datumima biti objavljeni”, rekao je Capak.

Odgovorio je na novinarsko pitanje o izvještavanju javnosti HZJZ-a. “HZJZ je 127 godina stara institucija i od tada do danas se bavi promicanjem zdravlja i njegovim održavanjem. Jedan od važnih zadataka Zavoda je praćenje zdravstvenog stanja i zaštite. Zbog toga prikupljamo čitav niz podataka.

Dva puta godišnje izdajemo zdravstveno-statistički ljetopis. Sada smo zbog ove epidemije morali prijeći na jedan drugačiji način izvještavanja gdje dnevno prikupljamo čitav niz podataka. Od prvog dana otkad smo imali prvi slučaj, svaki dan se trudimo da pravovremeno i precizno izvještavamo medije i javnost.

Nitko nema namjeru skrivati informacije, ali primarni naš zadatak je borba protiv koronavirusne infekcije. Nemamo rezervne položaje i ljude, isti broj ljudi koji godinama obavljaju ove poslove, morali smo ih prebaciti na borbu protiv koronavirusa.

Na stranicama HZJZ imate dokumente, pogledajte koronavirus.hr koju velikim dijelom podacima puni HZJZ i da svaki dan jednom dnevno izvještavamo javnost. Ako ne možemo dati neki podatak i obrađivati ih na način na koji on želi, molim sve da nas razumiju jer je naš primarni zadatak borba protiv koronavirusa”, objasnio je.

VIDEO: U Hrvatskoj nova 42 slučaja zaraze, ukupno 1950

Komentiraj