‘Vlada Andreja Neodlučnog ne može računati na moj glas’

INA/ Denis CERIĆ

Nezavisni zastupnik, bivši član SDP-a, Mirando Mrsić u srijedu je u Saboru za N1 komentirao stanje u SDP-u.

U utorak je stranku napustio Zdravko Ronko i još 12 članova stranke iz Požege, a Mrsić kaže kako očekuje da će takvih događaja biti još. “Svatko ima svoj put. Ronko je rekao što je rekao. Moju ruku HDZ neće imati”, komentirao je Mrsić Ronkovu izjavu da će u nekim pitanjima i podržati premijera Andreja Plenkovića.

“To bi trebalo zabrinuti Bernardića, ali zabrinutosti koliko vidim nema”, rekao je Mrsić.

Naglasio je i kako velika koalicija SDP-a i HDZ-a znači političku smrt za SDP. “Dugoročno bi to dovelo do nestanka SDP-a. Građani trebaju zastupnike i stranke koji će njihova uvjerenja pretakati u zakone. Kao što se vidi iz ovih postupaka rukovodstva SDP-a, očito je da u tom političkom prostoru ostaje praznina koju će netko morati popuniti”, zaključio je Mrsić.

Ranije je preko Facebooka komentirao odlazak Ronka iz SDP-a. SDP je izgubio još jednog veterana koji je sustavno i uporno radio u krajevima u kojima nije lako i jednostavno biti SDP-ovac. Osipanje se nastavlja, a vodstvo SDP-a predvođeno Davorom Bernardićem ne vidi u tome problem. To je, u biti, ono što bi trebalo zabrinuti sve SDP-ovce, članove, simpatizere i birače. Što se, pak, tiče budućih poteza kolege Ronka, svatko od nas bira svoj put. Vlada Andreja Neodlučnog ne može računati na moj glas”, napisao je.

Komentiraj