U četvrtak je u Ministarstvu obrane održana konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati preliminarne raščlambe vježbe, kao i troškovi vježbe Velebit 18.

Načelnik glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, na početku je izrazio zadovoljstvo uspjehom vježbe. ‘Vježba je bila skup više različitih granskih vježbi’, kazao je Šundov.

Dodao je kako su planirali, pripremali, organizirali i proveli ovu vježbu sigurno. “Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi’, rekao je Šundov dodavši da su prvi put imali cyber ratovanje.

‘”Ovom vježbom smo pokazali da je Hrvatska vojska u ovom trenutku na ovoj razini razvoja zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata”‘, kazao je načelnik Glavnog stožera.

“‘Vježba je koštala 8,1 milijun kuna od čega su najveći troškovi troškovi osoblja”‘, rečeno je na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je na gorivo za vježbu potrošeno 2,8 milijuna kuna. “Ukupno je za vojne vježbe u 2018. godini MORH uplanirao 16 milijuna kuna”, rečeno je na konferenciji u MORH-u.

Komentiraj