Vjetrovito i iznadprosječno toplo, Meteoalarm izdao upozorenja

Danas će u Hrvatskoj prevladavati vjetrovito i iznadprosječno toplo vrijeme. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će padati kiša, u većini područja najčešće prema večeri, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, povremeno i s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja zbog olujnog, ponegdje i orkanskog jugozapadnog vjetra. Upozorenja narančaste boje na snazi su za područja Zareva i Gospića, a žute boje za područja Osijeka, Karlovca i Rijeke. Žuto upozorenje izdano je za područje Gospića, gdje se očekuje i obilna kiša.

Sutra promjenjivo oblačno i iznadprosječno toplo za doba godine. Ponegdje će pasti malo kiše, osobito na istoku zemlje i u Dalmaciji u prvom dijelu dana.

Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okretat će na zapadnjak i sjeverozapadnjak i slabjeti. Najniža temperatura od 5 do 9, duž obale i na otocima između 9 i 13 °C. Najviša dnevna na kopnu od 11 do 16, a na obali i otocima i do 18 °C.

Komentiraj