VJETROVITO I HLADNO Meteoalarm izdao narančasta upozorenja zbog orkanskog vjetra

Nel Pavletic/PIXSELL

U nedjelju će u Hrvatskoj prevladavati vjetrovito i hladno vrijeme. Na sjevernom i srednjem Jadranu biti će pretežno sunčano, a u unutrašnjosti i na južnom Jardanu promjenjivo oblačno. Ponegdje može pasti snijeg, uglavnom i gorskim predjelima, javlja DHMZ. Sunčanih razdoblja će biti u sjeverozapadnim područjima.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni,mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura, a uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3, na Jadranu od 2 do 7 °C.

Sutra će biti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro će u unutrašnjosti biti mjestimice maglovito, a uz više oblaka tek ponegdje može biti vrlo slabog snijega, uglavnom u istočnim predjelima i u Lici. U jutarnjim satima očekuje se slab i umjeren, u unutrašnjosti i jak mraz.

Vjetar će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zrakavećinom od -6 do -4, u gorju od -12 do -7, a na Jadranu od -1 do 4 °C. Najviša dnevna od -3 do 2, a na Jadranu od 2 do 5 °C.

Meteoalarm je za nedjelju izdao narančasta upozorenja za regije Dubrovnika, Gospića, Knina i Splita – zbog jakog i olujnog, ponegdje i orkanskog sjevernog vjetra i bure, sa najjačim udarima od 95 km/hm, ponegdje do 120 km/h. Žuta upozorenja na snazi su na područjima Karlovca, Zagreba i Rijeke – zbog jakog sjevernog vjetra i niske temperature.

FOTO: Meteoalarm
FOTO: Meteoalarm

Cijelu Hrvatsku Meteoalarm je za ponedjeljak ‘obojao’ u žuto – zbog iznimno niske temperature i olujnih udara sjevernog vjetra i bure.

Komentiraj