VJEŠTAK NA SUĐENJU GLAVAŠU: “Uzrok smrti ispijanje sumporne kiseline”

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu za ubojstva i mučenja osječkih Srba u slučajevima ‘Garaža’ i ‘Selotejp’.

Davor Mayer, sudsko medicinski vještak, izjavio je kako je uzrok smrti Čedomira Vučkovića ozljede od ispijanja sumporne kiseline. Vučković je, kazao je Mayer, imao i dvije prostrijelne rane i to u donjem djelu trbuha i na desnoj podlaktici. Te su ozljede okarakterizirane kao teške. Osim tih ozljeda imao je i neke površinske kao sto su oguljotine i krvni podljevi, piše Večernji.

Prema optužnici, Vučkovića su natjerali da popije sumpornu kiselinu nakon čega je u njega pucao Krunoslav Fehir. Fehir je o tom događaju detaljno svjedočio na prošloj raspravi. Prema vještaku, kada je Fehir pucao u Vučkovića, njih su dvojica stajali sučelice jedan drugom.

Na upit tužitelja bi li prostrijelne ozljede bile smrtonosne da nije bilo sumporne kiseline vještak je kazao da to ovisi o pružanju liječničke pomoći pa se nepovoljan ishod ne može isključiti. Ipak, dodao je da takve strijelne ozljede kakve je Vučković imao u pravilu nisu smrtonosne.

Komentiraj