VJEŠTACI SVJEDOČILI NA SUĐENJU: “Pronađeni su tragovi nepoznate muške osobe”

Na suđenju Smiljani Srnec, koje je danas nastavljeno na Županijskom sudu u Varaždinu, svjedočili su sudski vještaci i Zagreba i Varaždina.

Vještak Željko Sekulić, stalni je sudski vještak koji je ustvrdio da su na crnim PVC vrećama pronađeni tragovi. Jedan trag pokazao je da je to otisak prsta Smiljane Srnec. Metodom izazivanja papilarnih linija dokazali su da su pronađeni otisci identični otiscima okrivljenice. Vještak je ustvrdio da je crnom vrećom na kojoj je pronađen trag bila omotana glava Jasmine Dominić.

Samostalni vještak Marko Krešimir Abramović kazao je kako tragovi krvi na vreći, najlonkama i tijelu pokazuju da se radi o Jasmini Dominić. Dodao je kako su pronađeni i tragovi nepoznate muške osobe, ali i da je njegov identitet nemoguće utvrditi.

“Hulahupkom je bila vezana plastična vreća na glavi Jasmine Dominić. Na njoj su nađeni biološki tragovi Jasmine Dominić i Smiljane Srnec. Na plastičnoj vreći koja je bila na nogama Jasmine Dominić pronađeni su tragovi nepoznate osobe. Na vrećici koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe. Na plastičnoj vreći su pronađeni i tragovi nepoznate muške osobe koja je mogla u bilo kojem trenutku biti u kontaktu s vrećom”, navodi se u vještačenju koje je dostavljeno sudu.

“Tragovi nepoznate muške osobe nisu bili dovoljni da bi se moglo utvrditi išta više osim da se radi o muškoj osobi. Nije se moglo utvrditi je li ta osoba u srodstvu s nekim iz obitelji Dominić ili Srnec”, napisao je vještak u nalazu.

Obrana je predlagala da umjesto Abramovića, koji je profesor biologije, materijal vještači netko medicinske struke. Na pitanje obrane je li moguće da je pogriješio i postoji li netko stručniji od njega za vještačenje, odgovorio je: “Jesam li pogriješio reći će netko tko bude radio supervještačenje. Nema nikoga u Hrvatskoj s više iskustva i laboratorijske prakse od mene”, rekao je dodavši da Medicinski fakultet koristi iste metode kao i Centar Ivan Vučetić i da ne bi došli do drugačijih nalaza.

Suđenje se nastavlja u 12 sati svjedočenjem vještaka iz Psihijatrijske bolnice Vrapče.

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, danas svjedoče vještaci

Komentiraj