“Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić”

HINA/ Daniel KASAP

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u petak je za ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao aktualne političke događaje. Noćas je u saboru trajala maratonska rasprava, najdulja u povijesti Sabora, o prmjenama Poslovnika.

“HDZ bi htio voditi Sabor kako hoće. Redikulizam u Saboru se mora smanjiti. Ponekad kada gledamo neku temu u Saboru, ne znamo ni tko je počeo ni tko završava i stalno se zovu stanke. Pitam se i kakav je to Poslovnik koji dopušta drugi krug glasovanja o jednom kandidatu, kada govorimo o izboru predsjednice Povjerenstva za sprječavanje interesa”, kaže Komadina, dodajući kako je većina vrlo tanka i to je razlog zašto se ne pokreću neke teme.

Komadina smatra kako za opoziv Martine Dalić vjerojatno neće biti dovoljno glasova. “Od Plenovića se nema što ni očekivati i naravno da prvu suradnicu neće smjeniti. Nekad nije svrha pokretanja opoziva nekog razriješiti nego otvoriti temu. Činjenica je da proces u Agrokoru kontaminiran. Naši prijedlozi su bili višečlana uprava, a Ramljak se okliznuo i pao je u sukob interesa”, poručio je.

Upitan je li SDP u financijskim problemima, Komadina kaže kako je stranka nakon izbora uvijek bila u minusima. “Imali smo dvoje parlamentarnih izbora koje smo uredno, nažalost, izgubili, a imali smo i lokalne izbore i financijski udar na SDP još iz Bandićeve kampanje. U složenoj smo situaciji, ali da se to ispeglati. Nije dobro u financijama SDP-a, ali duboko se nadam da nećemo bankrotirati”, zaključio je.

Komentiraj