Moskva će se osvetiti SAD-u u sporu vezanom uz sporazum kojim su dvije zemlje međusobno dopustile izvođenje vojnih promatračkih letova nad svojim teritorijem, rekao je pomoćnik ministra vanjskih poslova u srijedu.

U najnovijem znaku jačanja napetosti između dviju zemalja, SAD je optužio Rusiju da izbjegava tzv. sporazum o otvorenom nebu, koji je sklopljen kako bi se ojačalo povjerenje  između vojski dviju država te rekao da namjerava poduzeti korake protiv Moskve.

The Wall Street Journal objavio je u utorak da će to uključiti ograničenje vojnih letova nad američkim teritorijem kao odgovor na, kako su rekli, rusko sprečavanje američkih promatračkih letova nad baltičkom enklavom Kalinjingradom.

Ruske novinske agencije navode pomoćnika ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Rjabkova u srijedu koji kaže da je Moskva nezadovoljna načinom na koji se SAD  pridržava sporazuma te da će poduzeti mjere protiv SAD-a kao odgovor na svake nove američke sankcije.

“Ne sumnjam da će biti (ruskog) odgovora, prenose agencije Ryabkovljevu izjavu novinarima.

“Ali prije no što objavimo nešto o tome, moramo analizirati situaciju sa svojom vojskom i vidjeti  što će odgovarati Amerikancima”, dodao je.

Komentiraj