Svestrani hrvatski pijanist, skladatelj i redatelj Matej Meštrović, zajedno s renomiranim pijanistima Matijom Dedićem i Hakanom Alijem Tokerom, za sve ljubitelje dobrog zvuka u listopadu priprema pravu glazbenu poslasticu – koncertnu turneju ‘Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira’.

Turnejom koja započinje koncertom u zagrebačkom HNK (15.10.), najpoznatije djelo talijanskog baroknog skladatelja Antonia Vivaldija – Le quattro stagioni, bit će izvedeno u potpuno drugačijem ruhu, nego što je to bilo ikada do sada.

Koncertnom turnejom ‘Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira’ koja se održava povodom izlaska istoimenog nosača zvuka u distribuciji prestižnoga Naxosa, cijenjeni hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović preispitat će Vivaldijeve koncerte u četiri Hrvatska narodna kazališta te za sve ljubitelje dobrog zvuka pripremiti do sad neviđeni glazbeni spektakl.

Zagreb će prestižne umjetnike tako ugostiti 15. listopada, u Rijeci se spektakl priprema dan nakon, 16. listopada, splitska publika uživat će u Meštrovićevoj instrumentaciji 18. listopada, dok će se u Varaždinu koncert održati 20. listopada.

Zajedno s hrvatskim glazbenikom Matijom Dedićem i renomiranim turskim pijanistom Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Matej Meštrović će dokazati da je njegov rad puno više od obične transkripcije. Na pozornici jedinstvenog glazbeno-scenskog spektakla na kojem će se zvuk tri klavira i harmonike spojiti u jedno te gdje će poznata klasična glazba doživjeti vlastitu renesansu, spomenutim virtuozima, kao poseban gost, na sva četiri koncerta pridružit će se i američki pijanist i skladatelj Matthew Mayer, vlasnik web stranice Solopiano na kojoj je Meštrovićev album ‘My Face Music Book’ nagrađen albumom godine u kategoriji klasične glazbe.

”Tri klavira oponašaju instrumente originalne Vivaldijeve instrumentacije, ali dodaju i tutnjavu i zveket udaraljki u vatrometima virtuoznih kadenci i koda, kakvima bi se sasvim sigurno i temperamentni barokni majstor silno veselio“, rekao je Branimir Pofuk, poznati hrvatski glazbeni kritičar.

Na koncert u Zagreb, za koji Meštrović najavljuje i osobito spektakularnu režiju, stiže i Bob Lord, glazbenik, aranžer, producent te direktor i vlasnik tvrtke Parma Recordings u čijem je vlasništvu i Navona Records.

‘4 godišnja doba za 3 klavira’ osvojio je nedavno dvije Global Music Awards nagrade: Za najbolji album i Klavirski trio. Bio je na top ljestvicama iTunesa u Americi i Australiji, a emitira se na radijskim postajama širom svijeta. Uvršten je u 50 klasičnih izdanja na besplatnom servisu za streaming glazbe Spotify.

Koncertna turneja realizira se uz potporu Hrvatske elektroprivrede, Grada Zagreba, Euro-Unita, Millenium promocije i drugih partnera projekta.

Komentiraj