VITAMIN MORE Jača imunitet, briše celulit, brige i bore

Autor:

Pixabay

More liječi. Ne samo u prenesenom smislu, dok nam svojom ljepotom hrani dušu, već poboljšava fizičko i psihičko zdravlje, što je znanstveno dokazano. Studije pokazuju da ljudi koji žive blizu mora imaju za 22% manji rizik od psihičkih bolesti.

More popravlja raspoloženje

Plivanje u moru odlična je aerobna vježba. Ubrzava disanje i otkucaje srca, opskrbljuje tijelo kisikom i održava zdravlje srca i pluća. Kao i ostale vrste tjelovježbe, plivanje oslobađa endorfin, hormon sreće. Želite li pojačati lučenje endorfina, a imate jako srce, plivajte u hladnom moru.

Potiče cirkulaciju i jača imunitet

More potiče kolanje krvi u tijelu dok se tijelo privikava na nižu temperaturu. Osim toga, hladnoća morske vode jača imunitet jer potiče proizvodnju bijelih krvnih zrnaca.

Detoks

Morska voda je bogata magnezijem, jodom, kalcijem i kalijem, algama i planktonima, tragovima proteinima aminokiselinama, masnoćama i siliktaima. Zahvaljujući svome sastavu more potiče u detoksikaciju i regenerirajuće djeluju na organizam. Tijelo ih upija kroz svoj najveći organ – kožu.

Zahvaljujući prirodnim ljekovitim svojstvima, more može biti učinkovit tretman za kožne bolesti poput ekcema ili akni. Uranjanje u hladno more otvara pore, pomažući tijelu da apsorbira bogate hranjive tvari i izbaci toksine. Upravo zato se slana voda koristi u spa tretmanima.

More za ljepotu

More učvršćuje kožu, jača vezivno tkivo i poboljšava tonus. Zahvaljujući algama koje obiluju vitaminima A, B, C i E ima anti aging učinak i potiče stvaranje kolagena. Osim toga, more briše celulit, bolje od kozmetičkih tretmana. On je prirodna limfna drenaža. Naravno, morate plivati, želite li vidjeti rezultate.

Polako

Ako niste naviknuli na hladno more, odnosno nemate običaj tuširati se u hladnoj vodi, ne skačite u more, već ulazite polako i omogućite tijelu da se postepeno navikava na promjenu temperature. Također, ne skačite u more nakon što ste se sunčali i zagrijali tijelo.

Morski zrak

Utjecaj mora na zdravlje toliko je jak da djeluje i “na daljinu”. To znači da ćete benefite osjetiti čak i ako samo šetate uz more. Svježi morski zrak podiže razinu serotonina u organizmu i popravlja raspoloženje. Morski povjetarac otpuhuje alergene, pružajući osobama koje pate od peludne groznice olakšanje. More pomaže ljudima koji pate od astme i ostalih problema respiratornog sustava.

Morski valovi koji udaraju u obalu raspršuju u zrak negativno nabijene ione koji utječu na smanjenje stresa, jačanju imunološki sustav i pozitivno djeluju na psihu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.